Translate

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Google Drive i les seves possibilitats

Bé, avui faré una mica de resum de dues sessions de Gitic.  Per començar, explicar l'eina principal utilitzada en aquestes sessions, el Google Drive. El Google Drive es va crear com a substitut o evolució del que fins fa res era el Google Docs. Permet crear, editar o pujar documents en línia de forma col·laborativa, és a dir, que poden formar part de la creació del document diverses persones. No fa falta tenir res instal·lat, tot està a Internet, i això permet que tots els documents no ocupin res de memòria de l'ordinador, sinó que tot estaria al "núvol". Això alhora permet que es pugui publicar a la xarxa mitjançant un enllaç "Publica al web", que farà que sempre que s'obri el document, es mostri la versió més actualitzada.
Doncs bé, a la primera classe vam estar treballant amb aquesta nova eina. Vam aprendre com crear un format de document, com insertar una taula, com compartir el document, fer comentaris o editar en línia.


A la segona sessió, hem seguit treballant amb això, però hem pogut ampliar els nostres coneixements, ja que em conegut diverses maneres d'insertar documents, formularis, vídeos, imatges, mapes i música al bloc, provinent o bé d'arxius del Google Drive o bé de la xarxa. Per afegir des d'una pàgina web hem utilitzat algunes pàgines com http://prezi.com/ per pujar vídeos o http://www.goear.com/ per pujar música. 



La veritat és que el Google Drive és una eina de molta utilitat que permet, una vegada la coneixes, oblidar-te dels antics documents del Word o l'Office i tenir-ho tot a mà, sense ocupar la memòria del teu ordinador. Al principi costa una mica d'entendre, però acabes veient que és molt fàcil i més quan només necessites crear te un compte de gmail vinculat a Google. Crec que seria important que s'ensenyessin aquestes eines a primària, ja que permetria que una vegada fossin més grans i haguessin de fer més quantitats de treballs en grups, s'estalviessin haver de quedar per concretar el treball. 
En el meu cas, que tot aixó ho he aprés un cop he estat a la universitat, crec que és important que els professors tinguin en compte aquests tipus de material des de ben aviat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada