Translate

dijous, 13 de desembre del 2012

Les TIC i les TAC

Avui hem parlat de la importància de les TIC i les TAC a les escoles. 

Hi hagut diferents maneres d'interpretar aquestes tecnologies segons els anys avancen, tot i que l'objectiu de totes ha estat una dinàmica en que l'alumne li diu al mestre si està aprenent i l'assignatura avança amb l'infant. Les maneres que han existit d'interpretar les tecnologies són les següents:

1. L'ordinador pot ser el mestre: tot el que es necessitava es posava a l'ordinador perquè no es necessita la figura del mestre per aprendre. Era la idea de futur de l'escola allà cap els anys 70, però aquesta no va ser possible.
2. L'ordinador com alumne: és una idea sorgida del pensament constructivista que es basa en que un infant construeix el seu coneixements a partir de les interaccions amb l'entorn, en aquest cas l'ordinador. El rol de l'infant més actiu.
3. L'ordinador com a laboratori: l'ordinador proporciona eines a l'infant i aquest aprèn descobrint i amb el que veu, per tant, amb les seves interaccions. 
4. L'ordinador com a eina de treball: l'infant pot crear textos, dibuixos, vídeos, àudios...i utilitza l'ordinador per accedir a la informació, publicarla i comentarla
Aquest últim és la opció més triada a les escoles actuals tot i que en algun lloc l'ordinador s'utilitza com a mestre. 

Després vam passar a descobrir tot de pàgines amb ús educatiu que estan a l'abast dels mestres, no només perquè puguin utilitzar el material ja penjat al "núvol", sinó que també perquè puguin pujar el seu propi material per compartir-lo amb altres professionals. Tot seguit, algunes de les pàgines:

XTEC
EDU365
CACERES DEL TRESOR

De totes les que vam veure havíem de triar una i treballar sobre aquesta. Per acabar, una captura de pantalla de la meva activitat. 





















Les tecnologies estan cada vegada més presents en les nostres vides, i amb la importància que té l'escola en la cultura com a principal centre d'aprenentatge, s'ha d'anar adaptant als canvis que es presenten. És important que els que estem estudiant per ser mestres tinguem algun punt de referència per no trobar-nos perduts quan comencem a exercir la professió. Aquestes pàgines constantment actualitzades són una eina molt interessant perquè l'alumne segueixi utilitzant un ordinador com a suport en el seu aprenentatge. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada